Kitelepülő sörfőzés

Legyen saját söröd! Miért is ne?
A Porondmester házhoz hozza a sörgyárat.

Hozd a saját receptedet,
vagy kitaláljuk együtt,

egy közös bulin pedig meg is főzzük.

Veled és a barátaiddal közösen!

A kész sört aztán palackokban, saját, egyedi címkével kapjátok kézhez.
Mindenkinek joga van a saját sörhöz!
Rengetegen álmodunk arról, vajon hogy mutatna a nevünk a sörcímkén. Tervezz és alkoss saját sört, találj hozzá Te nevet!

Csapatépítés sörfőzéssel?

Na, ilyen még nem volt, ugye?!

Remek program, együtt kitalálni a sörtípust, sörfőzés közben pedig megtervezni a címkét a cég nevével akár. A kész sört pedig megkaphatják az üzleti partnerek, vagy akik részt vettek a főzés-bulin: különleges és egyedi és cégre szabott ajándék, az biztos.

De hol és miképp lehet kicsiben, viszont profi eszközön sört főzni? És ki segít majd, hogy az ötletből sörremek szülessen? A Porondmester sörfőzése a megoldás!

Céges bulihoz keresel izgalmas témát?

Csapatépítés sörfőzéssel!

Elég volt a szabaduló szobákból és a sportnapokból?

Főzzétek meg a cég sörét!

A csapat együtt alkotja meg a cég sörét. Közösen kitaláljuk a sör nevét, címkét tervezünk. Sörfőző bulit csapunk, házhoz jön a mobil sörgyár.

A kész sört aztán palackozva ajándékozhatjátok üzleti partnereiteknek: különleges, egyedi és cégre szabott ajándék, az biztos.

Vagy akár csapra is verhetjük egy következő alkalommal.

Csapat-, és cégimage együtt épülhet.

A kitelepülő sörfőzés menetrendje

1. Megbeszélési fázis: előkészítés

Amit Ti hoztok: csapat, sör ötletek, név variációk, rengeteg kérdés és felvetés. Elegendő mintegy 4 m2-nyi hely az eszköznek, 3x32A ipari áram és mintegy 50-60 liter fogyasztásra alkalmas hálózati víz.

Amit mi hozunk: profi sörfőzdei berendezés, amellyel 50 liter sört készíthetünk. Szaktudás, amellyel a ti receptetekből, ötleteitekből együtt sört készítünk.

Az előkészítő megbeszélés során meghatározzuk, milyen sört szeretnétek. Mi beszerezzük a szükséges alapanyagokat, azaz a megfelelő malátát vagy malátákat, a komlókat, mert biztosan többfélét használunk majd, illetve az élesztőt.

2. Helyszíni fázis: sörfőzés Nálatok

Gépet, alapanyagokat a helyszínre hozzuk, beüzemeljük. A sörkészítés teljes ideje a helyszínen mintegy 5 óra. Ezalatt sör-témájú játékokat, vetélkedőket szervezünk, a köztes idő is hasznosan telik. Természetesen a születőben lévő sört kóstolni is lehet, a helyszínre telepítünk mobil sörcsapokat, és frissiben mérünk akár 5 különböző fajta kézműves sörremeket.

Mobil sörgyárunkban 50 liter sört főzünk le. A főzőüstben az előkészített malátát becefrézzük, majdan szűrjük. A szűrés végeredménye az édes sörlé, amelybe aztán a sör lelke, a titkot adó komló kerül, hogy fenséges illattal és keserízzel gazdagítsa a főzetet. Igazi látvány-, és illatorgia a forrásban lévő közeg és a komló egybekelése! A sörkészítés helyszíni bemutatása tulajdonképpen oktatási tevékenység is, hiszen eszközünkön a sörkészítés valamennyi technológiai lépése, illetve a felhasznált anyagok és műveletek ismertetésre kerülnek. Profi sörfőző mesterünk kérdéseitekre adott válaszaiból pedig mindent megtudhattok a sörkészítés misztikus világáról.

Fontos: a saját címke megtervezése. Amíg fő a sör, remek alkalom adódik arra, hogy a társaság nevet adjon a készülő remeknek, illetve címkét tervezzen, designt alkosson. Az együttlét alatt kitalált verziót aztán profi grafikusunkkal, nyomdánkkal készre gyártjuk. És hogy mi lehet a címkén? Cégetek logója, kitalált név vagy létező terméketek neve, bármi, amire büszkék vagytok. Ha szeretnétek, kreatív címketervetek alapján saját pólót is gyárthatunk nektek.

3. Háttérüzemi fázis: erjesztés, ászokolás, palackozás.

A mintegy 5 órás helyszíni főzés végén a hőcserélőn áthaladva megpihen a sör. Nincs más hátra, mint az élesztő hozzáadása és a hosszú leerjedés. A választott technológiától függően alsó-, vagy felsőerjesztésű sör lesz a végeredmény. Hidegkomlózhatjuk a további illat és harmonikus ízélmények kialakítása érdekében. A kész sört megfelelő nyomáson és hőmérsékleten tartjuk. Mintegy 3-4 hét elteltével sörünk elkészül, azaz alkalmassá válik arra, hogy palackokba töltsük, a palackokat a közösen kitalált címkével felruházzuk és dobozokba rejtve a megadott címre szállítsuk. Saját sörpalackjaitokat pedig üzleti partnereknek ajándékozhatjátok, vagy hazavihetik mindazok, akik a sörkészítés munkájában részt vettek.

Lépj velünk kapcsolatba

Telefon: +36 20 943 9748
SI-KER’993 Betéti Társaság
1039 Budapest, Ady Endre utca 4. / E-mail: info@porond-mester.hu
Copyright © 2020 Porondmester / Minden jog fenntartva.
Készítette az Activium